Amningsmottagningen

Igår när jag ringde BVC var det stängt på grund möte. Så ringde istället direkt till amningsmottagningen och fick en tid samma dag. Fick ta prover för att se om det var en svampinfektion som ställer till med smärtan. Oavsett så fick vi läkemedel mot svamp utskrivet till både L och mig. Får svar imorgon på proverna. Som jag misstänkte är inte heller hennes grepp som det ska vara. Hon bör gapa större, nu kniper hon åt precis runt själva vårtan vilket gör att det skaver och gör ont. Tyvärr hade BM inga vidare tips att ge. Hon sa att L kommer att lära sig, men kunde inte ge mig ett bra svar på hur det skulle gå till. Verkligen inte mycket att hurra för. Idag har det känts aningen bättre än igår i alla fall. Kollar filmer på nätet hur man kan öva att ta ett större grepp. Funkar inge bra hittills men hoppas det kommer så småningom.

5 reaktioner på ”Amningsmottagningen

 1. Vilket elände för dig! Svamp hade jag också med både Hilma och Olle i början. En bm tipsade mig om att dra ner på söta livsmedel och att äta probiotika samtidigt som jag tog svampmedinen. Och var övernitisk med att tvätta/koka allt som kommer i kontakt med bröstvårtan eller bebisens mun, för det är lätt att få igen. Jag fick köra ett antal kurer efter varandra plus en antibiotika kur, så var beredd på att det kan ta lite tid att bli av med skiten 😦 sen lärde jag mig även att det är ofta som inte svampen syns när man tar bakterieorover så bra att du behandlar oavsett vad de visar.

  Taget fick jag kämpa mycket med med h och kansje var det därför som jag fick alla besvär. Har du testat laidback position? Den funkade ganska bra för mig. Då blev det mer naturligt att hon gapade stort. Vänta in en stor mun och koppla på. Och ta loss och gör om tills taget blir bra.

  När h var så mini orkade hon knappt och ville bara somna och då fick vi lära oss att vara lite besvärliga. Klä av henne så hon inte var för varm och gosig, killa henne på händer och tår etc.

  Hoppas det bättrar sig snabbt för er! Det är verkligen tufft när amningen strular. Men nu sitter jag här månader senare och ammar o mitt i natten, utan smärta!

  Gilla

   • Har läst mycket bra om den mottagningen så tror faktiskt det hängde mycket på just den personen som tog emot oss. Hon kändes helt slö, ointresserad och oengagerad.

    Gilla

  • Vad fick du för behandling av svampen då? Fick du även tabletter eller bara kräm? Jag fick Dactacort till mig och Mycostatin till L. Men eftersom jag haft diverse svamp på andra ställen brukar det vara tabletter som funkar för mig i slutänden, därför blir jag lite skeptisk nu när jag bara fick kräm till mig.

   Det är extremt sällan L gapar stort över huvudtaget. Hon hugger vårtan snabbt som en orm när hon får syn på den. Så himla svårt tycker jag.

   Frågade läkaren häromdagen på BVC om hon kunde kolla tung- och läppband så att inget var för kort och fick då till svar att ”men hon går ju upp fint i vikt, då är det helt normalt”.

   Men pratade med min mamma som ammade oss alla tre barn i många år och fick lite hopp då i alla fall. Kanske det rättar till sig om någon månad eller så, jag ska kämpa lite till.

   Tack för peppning. Kram!

   Gilla

   • Jag fick tabletter direkt. Den långa kuren. Krämen är väl inte till mycket hjälp om svampen finns inuti bröstet vilket som brukar vara vanligt.

    Med h tog jag flera kurer i följd plus en kur antibiotika innan jag blev bättre. Efteråt var de lite osäkra på om det verkligen var svamp eller någon bakterieinfektion jag hade inuti brösten. Men till sist blev jag bra iaf. H fick mycostatin.

    Tungbandet kan ju vara värt att kolla. Mina har inte haft för kort men det verkar inte vara helt ovanligt! Amningsnapp har du säkert redan provat.

    Som saft fick jag höra när jag hade strul att de flesta problem går över efter några månaders amning så orkar du så blir det nog bättre snart. Men ta det en dag i taget!

    Det viktigaste är att ni mår bra.
    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s