Fortsättning följer…

Vår lilla kille har full kontroll på det här med kisset, både dag- och nattetid. Men det här med bajset får vi fortfarande inte till. Det är jätteläskigt, men nu går det tydligen an att göra det i byxorna. Alltså har vi fått backa lite och återgå till naket här hemma för att helt enkelt lära honom att bli tvungen att gå på toaletten. Och då blir vi ju ganska isolerade här hemma då man inte kan åka vart som helst med en spritt språngande naken unge som springer och håller sig för ändan och skriker bajs titt som tätt. Det är ruskigt varmt ute just nu, runt 27 grader i skuggan. Jag orkar inte göra något. Trist att vara inne när det är så fint väder.

I tisdags skadade mannen vaden. Bara sådär, några steg i en liten uppförsbacke så var muskelbristningen ett faktum. Inte så bra tajming med två föräldrar som inte orkar röra sig. Jag kände mig färdig att få ett riktigt psykbryt när det hände, men nu verkar det som han repar sig hyfsat bra i alla fall.

Jag tror att min lilla bebis håller på att fixera sig nu. Det ilar, hugger och tynger neråt i bäckenet ungefär i höjd med blygdbenet och det drar i ljumskarna. Ständigt och jämt stångar hon min urinblåsa så det känns som att jag bara är någon millimeter från att kissa på mig.

Nu idag en stund efter lunch började jag må riktigt illa och har varit tvungen att ligga ner och vila. Magknip har jag också och det känns som att jag skulle behöva skita, men det kommer inget, det bara kör i magen. Även om jag inte mår lika illa längre så känns det som om kräkan sitter och väntar högt upp i halsen. Urk.

3 reaktioner på ”Fortsättning följer…

 1. Vi har precis samma problem med bajseriet hos H. Annars är hon torr dagtid.

  Det är väldigt vanligt att det är laddat för barn att bajsa på toan i början. Vi har provat lite olika metoder. Lånat bajsboken och Bajsmonstret bla. Sagt att blöjorna är slut osv. Nu har vi fått henne att göra det i blöja men i badrummet. En tillfällig kompromiss. Nästa steg blir att få henne att sitta med blöjan på toan. Men ni har plockat bort blöjorna helt va?

  Det löser sig nog med tiden. Gör det lite besvärligt för honom när han bajsar ner sig. Typ duscha av honom varje gång (men det kanske han gillar 😆?) så det blir lite omständligt för honom att inte göra det på toan.
  Kram!

  Gilla

  • Tack, alla tips mottages gärna. Vi har också lite olika bajsböcker hemma vi läst men det hjälper tyvärr inte. Vi har mutat med allt men inget hjälper. Vi har kört med iPad och vi har sjungit och vi har kramats och vi har försökt allt vi kommer på.
   När han bajsar någon annanstans än på toan (vilket är oftast) får han själv plocka upp bajset och tvätta av sig i duschen, men hjälp av oss förstås. Det är inte alltid han vill, men oftast gör han det utan större protester. När han lyckas/råkar bajsa på toan blir han jätteglad så förstår inte riktigt varför han inte kan göra det jämt när han blir så nöjd när han väl gör det. Men men, vi hoppas också att det löser sig av sig själv så småningom. Vi går inte tillbaka till blöjor nu när vi väl tagit bort dem. Enda problemet kan bli när han ska börja förskolan igen, men det är ju några veckor kvar så vi hoppas det löst sig till dess. Det är också jobbigt när man ska bort någonstans och han går och bajsar på sig hela tiden, för han blir väldigt ledsen när det kommer i byxorna och vi lider verkligen med honom och önskar så att vi kunde göra något för att lösa situationen.

   Gilla

   • Ja det låter som att ni testat allt som vi gjort. Vi har mutat och lockat med både det ena ich det andra. Låtit henne vara med när vi bajsar och pratat massor om
    bajs och vart det tar vägen när vi spolat. Men hittills har inget hjälpt.

    H har ju kvar sin nattblöja och kan hålla sig ganska bra så hon väntar istället oftast tills vi ska natta och lägger en laddning i nattblöjan då. Så jag hoppas och tror att vi hittar en lösning när hon helt skippar blöjor. Men när lillebror sover så dåligt om nätterna så har jag inte riktigt kraften att ta tag i nattblöjan än.

    Det ordnar sig säkert innan föris börjar igen. Jag har varit med om samma situation många gånger med barn på mitt jobb. Och helt plötsligt bajsar de på toan och spärren försvinner!

    Men som förälder blir jag lite småirriterad att det ska vara så himla laddat att göra det på toan när hon faktiskt redan har bajsat där någon gång innan hon var helt torr 😑 Jag säger då det, brorsan har vi satt på pottan ett par gånger redan nu! 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s