Att VAB:a med migrän

Nu VAB:ar jag ju inte om man ska vara korrekt eftersom jag är sjukskriven. Men när mannen min jobbar så gör han ju det utomlands och det är inte alltid så lätt att bara komma hem på studs när jag får migrän. Tyvärr hände det denna gång att jag drabbades precis när han var bortrest.

Så igår var H helt plötsligt piggare. Ingen feber på morgonen och 38,5 mitt på dagen. Han lekte och höll låda trots att han varken ville äta eller dricka. Jag hade fruktansvärt ont i huvudet och låg på soffan och försökte vila. Tog mediciner som inte hjälpte nämnvärt. Man känner sig som världens sämsta mamma när man ligger där och H kommer och drar i en och man orkar bara inte röra sig.

På eftermiddagen lättade det något och jag bestämde mig att åka iväg på gravidyogan som var för första gången igår. Min mamma kom hit och lekte med H som blev så lycklig att få någon rolig att leka med. Han älskar sin mormor och pratar om henne jämt. Gravidyogan var väldigt behaglig. Små rörelser som satte igång cirkulationen i kroppen och sträckte ut några ömma muskler. Mycket handlade om andning, hållning och avslappning också. Det var skönt när jag var där, men på vägen hem därifrån tog migränen fart igen och jag höll på att kräkas på tåget.

När jag kom hem hade H fått feber igen och hade 39,4. Efter lite fika med mormor gick vi och la oss. Jag hade migrän hela natten och har knappt sovit något. H har sovit men vaknat flera gånger av sin hosta och feber. Pissnatt helt enkelt och idag är vi helt slut. Som tur är känns knoppen lite bättre idag. Är bara så trött. Och så har jag börjat hosta också. Hosta som kommer långt nerifrån i bröstet och det känns som att huvudet ska explodera och spridas i tusen bitar för varje hostning.

Och så ringer mannen precis och berättar att de blivit ombokade till ett senare flyg. Typiskt. Idag ska vi göra ingenting, vara riktiga soffpotatisar hela dagen.

2 reaktioner på ”Att VAB:a med migrän

 1. Men fya för migrän! Jag som gnäller över min sits men jag är åtminstone inte sjuk. Krya på er båda två. Tufft att vara ensam vuxen så mycket också. Min make kommer ju ändå hem efter varje arbetspass även om han sover.

  Har du helt slutat jobba nu?

  Och förresten! Babygungan var ju värsta prylen. Mina bäst spenderade pengar på länge tror jag.

  Kram kram!

  Gilla

  • Man måste ju få gnälla, för dig är ju just din sits skitjobbig just där och då. Precis som min är nu för mig. Det finns alltid andra som har det värre, men för det kan det ju vara skitjobbigt ändå.

   För tillfället är jag helt sjukskriven. Om jag lyckas va migränfri i fyra-fem dagar i sträck (hittills sista veckorna har jag mått okej som mest tre dagar i sträck) någon gång så kanske jag funderar på att gå tillbaka och jobba. Men tyvärr är det inte helt enkelt att bara gå och jobba när man hamnat i Försäkringskassans klor. De är ju inte direkt hjälpsamma för att man ska kunna jobba om man vill.

   Gissade på att din babygunga skulle vara ett bra köp, den var guld värd för oss. Fast vi har bara en babysitter med vibrator och ljud. Det var vibratorn som gjorde susen. Jag hoppas att nya bebis trivs i bärsele också, den avskydde H så jag fick alltid bära på honom.

   Kämpa på med din fina härliga familj. Kram!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s