Skillnader i graviditeter

Det är en hel del skillnader vad jag kan minnas i denna graviditeten och den när jag väntade H. Då hade jag foglossning och sammandragningar ganska tidigt. Kunde knappt sitta ner på jobbet då det kändes som jag hade ett spjut uppkört i rumpan, tydligen en typ av foglossning/bäckensmärta enligt läkaren på MVC. Nu har jag knappt känt några sammandragningar alls och foglossningen är annorlunda och lindrigare. Jag klarar av att sitta ganska länge, men om jag går bara några kilometer så får jag ont med strålningar ut i skinkorna och låren.

Viktuppgången denna gång är redan större än sist. Jag har inte så långt ifrån att redan nu väga det jag gjorde som fullgången med H. Magen har dessutom en helt annan form nu jämfört med sist. Med H växte magen mest framåt och jag såg knappt gravid ut bakifrån. Nu breder den liksom ut sig åt sidorna och midjan är redan borta och nästan ersatt av några extra handtag. Inte alls lika klädsamt, man ser mer tjock ut nu.

Förutom migränen som är mycket värre denna gång, så mår jag allmänt bättre nu och känner mig knappt gravid ibland. Däremot är jag mer känslosam denna gång. Får ofta hålla tillbaka tårar och till och med kämpa för att motstå att börja storböla av de mest banala saker.

Vill minnas att jag ofta var lite trög i magen med H. Nu är det tvärtom, ofta åt det lösa hållet.

Har haft en del finnar/plitor i ansiktet den här gången, medan jag med H hade finare hud än i vanliga fall.

Vad beror skillnaderna på? Att det är en tjej nu istället för en kille som med H? Eller är det bara slumpen? Ganska häftigt är det i alla fall.

En reaktion på ”Skillnader i graviditeter

  1. Tror ingen graviditet är den andra lik 🙂 sen är ju en skillnad att man redan har ett barn att hänsyn till. Kanske ökar din migrän pga att du inte har samma chans att vila?
    Jag mådde mycket mer illa den här gången och magen skiljer sig precis som du beskriver din.
    Dock ser jag nog likadan ut nu som förra gången, dock med större mage i förhållande till vecka. Jag väntar ju min andra pojke så tror kanske på den teorin med magformen och kön. Spännande är det ju och roligt att jämföra från gång till gång. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s