VUL 1 och VAB

Krupp igen. Hostan började öka i lördagsnatt och igår vid lunchvilan kom det första gången. Han vaknade och hostade så att han till sist spydde. Vi slängde på oss ytterkläderna och gick på promenad i friska luften och det blev lite bättre. Sedan blev det tyvärr värre och värre så på kvällen valde vi att åka in igen då han åter började hosta så han spydde. Stackars lilla killen. Han fick inhalera igen och det blev bättre, men natten här hemma har ändå varit jobbig. Han har vaknat gånger flera med den där skällande hostan och väsande andningen och han har varit lite panikslagen så vi har inte ens fått hålla i honom. Inte lätt att lugna och helst få ut honom i friska luften när det inte ens går att hålla i honom. Vill ju inte göra honom mer upprörd så att det blir än värre. Vi måste nu försöka kämpa på ännu hårdare för att få i honom astmamedicinerna för att försöka förebygga. Men även om vi får i honom de medicinerna är det inte säkert att det funkar. Kanske kommer vi få åka ganska ofta och inhalera ändå. Att man inte kan ha en sådan där andningsmaskin hemma, det vore ju grymt.

Idag var det i alla fall dags för VUL. Inte så mycket alls hade hänt. Ganska många små på vänster äggstock, en större på cirka 11 mm och på höger äggstock syntes endast en äggblåsa på cirka 10 mm. Slemhinnan var endast 4 mm vilket inte var helt oväntat men som vanligt en besvikelse. I eftermiddag ska de ringa och meddela om jag ska förändra något i medicineringen.

TILLÄGG: Det blev inga förändringar i medicineringen. Blodprovet såg bra ut i förhållande till VUL så jag fortsätter på samma doser. Bättre att det går för långsamt än för fort säger de. De har ju trots allt lång erfarenhet av detta så det är bara förlita sig på att de har rätt, och det gör jag, det brukar ju bli bra. Men det är jobbigt när man inte kan påverka själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s