Dilemma

Nästa vecka när jag ska på VUL, måndag- och onsdagmorgon, har vi ett litet dilemma. De dagarna jobbar mannen (utomlands) och det är jag som ska lämna och hämta H på dagis. Om jag lämnar när dagis öppnar kommer jag troligen försent till provtagning och läkarbesök. Och jag kan inte heller ta med mig H då det inte finns en chans att han skulle sitta still i vagnen hela den för honom långa stunden det tar för både provtagning och VUL. Han är inte sån, avskyr när vagnen inte rullar; gallskriker och skulle förmodligen ta sig ur vagnens sele i ren ilska, det har hänt förr.

VUL och provtagningar görs alltid på morgonen så det går tyvärr inte att ändra tiderna då andra patienter är bokade resten av dagen.

Så hur gör man då? Jag ringde Försäkringskassan och frågade om mannen kunde få ta VAB några timmar för att ta hand om H. Det får han ju nämligen göra om jag är sjuk. Men det går inte. Trots att ofrivillig barnlöshet faktiskt räknas som en sjukdom så får jag inte gå på ett läkarbesök för att genomföra en del i behandlingen.
Och det hjälper ju inte heller att jag sjukanmäler mig själv då jag fortfarande inte hinner lämna H på dagis.
Mannen har tyvärr inga semesterdagar kvar och han blir inte heller beviljad fler föräldradagar av sin arbetsgivare, så han kan inte va ledig.
Det blir så krångligt alltihop. Men vi kommer fixa det på något sätt såklart, på ett tillåtet sätt eller inte. Just nu går IVF-behandlingarna först. Hade mannen haft ett jobb här hemma som han kunde påverka hade det gått lättare, men nu är inte situationen så för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s