Varför är du så aaAARRrg??!

Vår lilla kille har sista veckan ungefär varit så arg. Temperament har han alltid haft, men detta är något mer. Han får riktiga utbrott och slänger sig på golvet och sparkar, slår och snurrar så att han nästan blir blå i ansiktet. Ibland dunkar han huvudet hårt i saker när han blir arg, snart kommer det se ut som det växer horn i pannan på honom av alla bulor som blir.

Idag åt vi rester här hemma till middag vilket innebar att vi hade lite olika mat på tallrikarna. Eftersom H sa ”mmmm” när vi värmde laxen gissade vi att det var det han ville ha. Fel gissning kan jag meddela. Han blev totalt jäkla vansinnig, föste bort tallriken, kastade skeden, gallskrek och höll nästan på att strypa sig själv när han försökte slita av haklappen. Vad ville han då? Jo, han ville ha samma mat som pappa.

Varje natt vaknar han en eller flera gånger och är fly förbannad. Han skriker och vrålar som en galen och försöker slänga sig över kanten på sängen eller slå och sparka på oss. Vi har fortfarande inte förstått vad han vill trots att vi försöker få honom att visa oss. Ibland funkar det med välling efter en lång stunds ilska och skrik, men tror mest det är för att han skrikit sig trött.

Och allt är ”Nej”. Man ska aldrig göra misstaget att fråga något om man vill ha något gjort. Svaret blir alltid nej. Ni kan ju gissa vad som händer om han inte får sin vilja igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s