Ofrivilligt barnlösas dag och flytt

Ofrivilligt barnlösas dag. En dag som börjar uppmärksammas mer och mer vilket är bra. Även om vi fått vår underbara son nu så är vi fortfarande på sätt och vis ofrivilligt barnlösa. Vi var tvungna att gå igenom så mycket för att få honom och det glömmer man aldrig. Dessutom kan vi inte välja om vi vill ha ett syskon eller inte. Nej, vi får helt enkelt slita, spara och avstå en massa saker som andra familjer kan unna sig för att kanske kunna ha råd att försöka få ett syskon. För politikerna har ju bestämt att man bara har rätt att få hjälp att försöka få ett barn om man inte klarar av att göra barnet själv på det traditionella sättet. Och många lyckas inte ens få ett barn på de där få försöken man får. Lite bitter låter jag och det är jag också. Många sjukdomar får man hjälp med, men inte denna.

Imorse var det i alla fall äntligen dags att flytta. På under två timmar var allting flyttat till den nya lägenheten. Så smidigt gick det. Sedan fick vi hjälp att sätta ihop sängen, soffan, bokhyllor, köksbord och stolar. Vi har även hunnit få in en del i garderoberna samt plockat upp en hel del köksgrejer.

Tyvärr funkade ju inte flyttstädet i den här lägenheten. Lägenheten som vi flyttade ifrån var kliniskt ren. Men den vi flyttade in i kunde man inte tro att någon ens städat. Det var riktigt snuskigt. De har inte ens städat bakom spisen. Och torktumlaren ska vi inte ens tala om. Väldigt trist för en hel del har vi nu varit tvungna att städa själva för att kunna plocka in våra saker. Det går ju inte att göra om städningen när varenda rum är fyllda av kartonger. Men på måndag ska chefen på städfirman ringa upp så får vi se hur och när de kan åtgärda det som missats. Vi ska även ta hit och visa hyresvärden. Känner oss rätt så besvikna på tidigare hyresgästerna som inte ens brydde sig om att kontrollera städningen då de visste att tiden inte skulle finnas att rätta till misstag innan flytten. Vi kollade att vår städning i lägenheten vi lämnade var ordentligt utförd innan vi släppte iväg städfirman. Dessutom sa de tidigare hyresgästerna att de själva skulle städa om lägenheten under natten eftersom det var så dåligt gjort. Men ärligt talat kan man ju undra om det någonsin städat något förut för det ser minst lika illa ut fortfarande, tror knappt de har gjort något. Vi får se hur denna historia slutar.

Nu ska vi sova. Har massvis att göra imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s