Vilken pärs

I torsdags förra veckan blev H ledsen när jag lämnade honom på förskolan. Misstänkte redan på morgonen innan vi åkte dit att han inte riktigt var i form då han var väldigt gnällig och inte hade sitt vanliga glada morgonhumör. På eftermiddagen var det förskolans dag med lite uppträdanden och grillning. H var ganska kinkig, men det var ju himla spännande med allt folk och att få vara på de stora barnens gård, så han kämpade på. Tyckte vid ett tillfälle att han kändes lite varm, men å andra sidan var det ju gassande sol ute och han sprang omkring så tänkte inte så mycket på det. När vi kom hem såg han helt förstörd ut och jag tog en temp som visade på 39,2. Inte konstigt då att han varit gnällig. Han måste mått skit.

Sedan dess har han haft runt 40 graders feber. I början hjälpte Alvedon litegrann, men efter ett tag var det helt verkningslöst. Han låg på mig och sov och gnydde i stort sett hela tiden. På fredagkvällen när tempen låg runt 40 grader och han varken ville äta, dricka eller röra på sig blev vi lite oroliga och åkte in till Lättbarnakuten på KS. Där togs sänka och han undersöktes. Vi fick även med oss så att vi kunde lämna in urinprov. Sänkan var aningen förhöjd och han var lite röd i svalget. Vi fick tipset att ge Ipren istället för Alvedon. Jag har varit ganska emot att ge Ipren och liknande då det är ganska elakt mot magtarmkanalen, men nu hade vi inte så mycket att välja på. Han var så pass påverkad av febern att vi var tvungna att få ner den.

Hemma gav vi Ipren och febern gick ner ganska bra på fredagnatten. På lördag var det samma visa igen. Då hjälpte inte heller Ipren. Vi ringde Sjukvårdsupplysningen och fick tips att varva Ipren och Alvedon, varannan gång, var tredje timme. Det hjälpte inte så värst bra det heller. Så från torsdag till imorse har H i stort sett legat på mig, eller mannen när han varit hemma, och sovit, gnytt och mått dåligt. Stackars liten. Han har tack och lov gått med på att dricka hyfsat, som vi har kämpat med det. Några gånger har han ätit litegrann, men har har också kräkts ibland när han fått febertoppar och då har den lilla maten kommit upp. Usch, va jobbigt det har varit faktiskt. Jag har varit jätteorolig för feberkramper och uttorkning.

Igårkväll var han helt plötsligt ganska pigg och vi tänkte att nu äntligen är det över. Men på natten vaknade jag av en gnyende kokhet unge igen. Idag var vi på VC och tog ny sänka och halsprov. Halsprovet visade streptokocker. Läkaren var nog inte så van, eller bra på, att hantera små envisa ungar så hon fick honom inte att gapa tillräckligt för att lyckas se hur det såg ut där inne. Men halsprovet hann hon som tur var ta.

Så nu ska vi ge H hans första antibiotikakur. Han avskydde den, så det ska bli ”spännande” att se hur många gånger vi lyckas tvinga i honom den. Det är inte världens lättaste då han vanligtvis är en riktigt stark, smidig och fruktansvärt viljestark och envis liten unge. Inte lätt att hålla fast och pricka och sedan förhindra spott och fräs.

Nu är det bara några dagar kvar tills vi flyttar. Denna vecka hade jag tagit semester för att packa, men de planerna gick i stöpet. Mannen är på jobbresa och H är hemma och för tillfället ska jag helst ha honom i famnen hela tiden för att han inte ska vara ledsen. Hoppas det försvinner när han börjar bli piggare av antibiotikan. Misstänker att mannen och jag kommer panikpacka 24 timmar på torsdag och natten mot fredag. Önska oss lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s