Lite fattigare, lite friskare……..

Var ett tag sedan jag skrev igen….  Vi har i alla fall haft en ovanlig helg, ingen har varit sjuk. Det är väl ungefär två månader sedan det hände sist.

Mannen har haft jobbhelg. På fredagen var H och jag och shoppade lite. En vårjacka åt mig och skalbyxor och lite andra kläder i storlek 80 till H. Just nu är han mittemellan storlek 74 och 80. Det är verkligen inte helt lätt att hitta bra ytterkläder i storlek 80. Himla dumt. Verkar som det bara är bebisar som är så små som H, trots att han ändå följer normalkurvan fast i undre intervallet.

På kvällen kom min mamma hit och åt med oss. H hade värsta överskottsenergin efter att ha suttit i vagnen hela eftermiddagen. På lördagen fick vi besök av H:s kusinbarn. Hon blir H:s idol när hon är här och han följer varje steg hon tar och vill inte sova en endaste minut, för då kan man ju missa något spännande. På dagen var vi ute en del och på kvällen hade vi spansk afton här hemma och mumsade i oss massvis av god tapas så att vi nästan spydde av övermätthet efteråt.

Hela söndagen hade vi saker planerade men det blev inte alls som tänkt. Vi började dagen på Cykloteket där de justerade min cykelbarnstol som satt alldeles för nära sadeln så att jag fastnade med hälarna när jag trampade. Nu är den bra. När vi kom ut från butiken upptäcker mannen en stor luftbula på ena framdäcket på bilen. Skit också. Vi vågade inte köra vidare utan larmade Volvo Assistans som inte heller tyckte vi borde köra något mer utan skickade en bärgare. Så det var bara ställa in alla planer och bogseras hem istället. Vi blev i stort sett avsläppta hemma och bilen kördes till Volvo-verkstan på orten. Vi såg framför oss hur dyrt det skulle bli då vi skulle bli tvungna att byta i alla fall två av däcken. Ringde försäkringsbolaget och hörde oss för där och blev då påminda om att vi hade en självrisk på 7500 (!!!!!). En liten detalj som vi nog hade förträngt.

Idag har jag pratat med verkstan x antal gånger och stundvis känt mig rätt korkad med alla mina tusen frågor. Men slutresultatet blev ändå bästa möjliga. Vi behövde bara byta det ”punkterade” däcket då däckmönstret var så pass bra på övriga däck, så summan slutade på 2300 kronor. Inte alls vad vi hade råd med just nu, men vi FÖRSÖKER tänka positivt. Det kunde ha hänt att däcket exploderade medans vi körde med bilen. Det kunde gått illa om vi till exempel kört på motorväg just då. Det kunde varit så illa att alla däck behövt bytas eftersom vi har fyrhjulsdrift och då är det tydligen viktigt att alla däck är lika varann. DÅ hade det blivit betydligt dyrare. Får se om vi har råd med diskmaskin nu 😦

Idag var jag ju tvungen att cykla till och från förskolan för att hinna till jobbet i tid. Jag har alltid mått dåligt när jag gjort något ansträngande på morgonen och idag var inget undantag. Ärligt talat hade jag ingen ork alls, kroppen har liksom inte hunnit kicka igång så tidigt. Trots att jag gick upp för varenda liten backe (det finns mååånga) så höll jag på att kräkas och koka upp när jag kom fram. När jag lämnat H hade jag lust att vara riktigt barnslig och lägga mig ner på marken och skrika att jag inte orkade cykla tillbaka, men men, som tur var tog jag mitt lilla förnuft till fånga. Cirka 6,5 km:s helvete. Måste öva på det där. Så att det går bättre framöver. Är ändå skönt i kroppen efteråt. Imorgon efter jobbet ska jag köpa gymkort på Friskis & Svettis.

Jag fick svar på mina blodprover i fredags. Allt var normalt, inom referensvärdena. Förutom att jag inte hittar svaren på B- och D-vitaminproverna. Ska ringa dit imorgon och fråga om det är jag som är blind eller om proverna inte är tagna. B-vitamin var en av de viktigaste proverna för mig eftersom brist på det kan ge trötthet och utmattning som jag tycker mig lida av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s