Vabars!

En del hade vabruari, vi har vabars (VAB + mars)! Inte bara barnet som drabbats, utan mannen har fått allt, superförkylning/influensa, magsjuka, nackspärr, dunderhuvudvärk. Stackarn.

H har inte längre någon feber och energinivån är dagtid på topp. Men den nedrans ögoninflammation klamrar sig fast och gör att vi inte kan lämna honom på dagis. Dessutom har hostan som han nu har haft i över en månad blivit värre, framför allt kvällar och morgnar. Idag trodde jag att jag skulle kunna lämna honom på dagis för ögonen såg så fina ut igår. Men imorse var de helt igenkletade igen och dessutom hostade han så att han höll på att kräkas. Ibland får han upp gulvita slemloskor. Kände mig lite less på allt och drog iväg till vårdcentralen. Ögoninflammationen var inte så mycket att göra åt, bara vänta ut. Det brukar ta mellan en till två veckor, omöjligt att förutsäga. Det finns en salva som kan lindra, men den brukar bara förkorta förloppet med en till två dagar. Vi använde salvan i två dagar, tills H kom på hur han skulle undkomma den. Nu är det totalt omöjligt att ge den utan att riskera att sticka ut ögonen på honom. Så läkaren tyckte det var bättre att låta bli.

Mot hans hosta fick vi Mollipect utskrivet. Jag berättade om min oro att han skulle bli astmatisk då både mannen och jag är det. Även min syster hade det som liten och för henne debuterade det med en envis hosta som aldrig gav sig. Hur som helst så ska vi i alla fall ge Mollipect nu och över helgen. Om det inte har hjälpt till början av nästa vecka så blir det nytt besök på vårdcentralen. Då blir det antingen nya mediciner eller någon form av utredning/uppföljning om inte hostan försvunnit eller blivit bra mycket bättre till dess. HOPPAS verkligen att det blir bättre. Önskar så att han ska slippa besvär med astma.

Och jag själv mår aningens bättre. Inte lika ont i kroppen längre, men ont i halsen, fruktansvärt trött och blir matt om jag anstränger mig för mycket. Inte lätt att ta det lugnt när man ska sköta både H och hemmet själv. Hoppas mannen är på benen snart. Vi saknar honom bägge två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s