Händelserik helg

I fredags fyllde maken min år. Min mamma var barnvakt till H på eftermiddagen och kvällen och mannen min mötte upp mig i stan efter jag slutat jobba. Jag hann precis springa och köpa en present till honom innan. Gick en timme tidigare från jobbet. Maken fick välja film eftersom det var hans dag så det blev American Sniper. Den var bra, en sann berättelse, men också hemsk. Krig är fruktansvärt och när det är verkligt och bland annat små barn blir dödade så är det himla svårt att se på. Jag klarar ingenting nu för tiden, tyckte det var ganska jobbigt. Både mannen och jag satt där och längtade hem till H. När vi kom hem var H vaken fortfarande och han hade varit hur snäll som helst och inte gnällt en enda gång. Mamma/mormor och han hade haft jättemysigt tillsammans.

Igår morse var vi och tittade på en större lägenhet, en fyra. Vi, framför allt jag, gillade den. Den ligger en bit från centrum i ett lugnt område som är lite barnvänligare att i bo i än i centrum som vi gör nu. Det är ganska nybyggda lägenheter så hyran är bra mycket högre än den vi har nu. Dessutom är lägenheten nästan dubbelt så stor. Den ligger en våning upp men huset är byggt i en slänt så ena sidan av lägenheten blir i markplan. Mannen vill inte ha en lägenhet på bottenvåningen, men eftersom fördelarna övervägar så hoppas vi att vi får den ändå. Det är ett byte vi eventuellt ska göra så idag var de som har den lägenheten och tittade på vår och de gillade även vår, så nu väntar vi bara på godkännande från hyresvärden så är det klart. Hoppas allt går i lås nu!

Igår kväll var vi på 60-årskalas för min moster. Hon visste inte om något utan blev totalt överraskad av sina barn som bjudit in familj och vänner. Vi lyckades tajma så att H sov i bilen på vägen dit så han var glad och höll igång hela tiden. Han var verkligen på g. Åt massvis under middagen och knatade runt där och charmade de flesta. Rekordmånga steg tog han också. Tror vi var hemma vid elva på kvällen och då var han fortfarande vaken. Lilla partyprissen.

Idag har vi varit hemma hos mannens syster med familj och gjort egen korv. Till köksassistenten jag fick i julklapp medföljde en köttkvarn. Jag gjorde kycklingkorv till mig. Till de andra gjorde vi salsiccia, chorizo och korv med smak av koriander, lime och chili.

Vi kände oss inte så sugna på att äta när vi stått och grejat med det äckliga fjälstret hela dagen, men vi tänkte eventuellt bjuda på grillad korv på kalaset vi ska ha med familjen nästa helg. Kan vara roligt att bjuda på något annat än sötsaker. Det var kul att få göra eget och att få ha i det man vill och slippa en massa konstigheter i som det är när man köper korv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s