Friluftsliv, förkylning på g och favoritlåt

Igår tog vi oss äntligen ut med bärstol och allt. Trots att det regnade hela förmiddagen. Åkte ut till favoritgrillplatsen men började först med att gå en bit i ett av spåren. H är riktigt nöjd i bärstolen. Mannen fick dock kramp i skinkmusklerna av alla backar. Efter promenaden grillade vi kolbulle och chorizo. H blev lite kinkig men som tur var hade vi även vagnen med och han somnade ganska snabbt i den. När vi precis ätit klart vaknade H och var inte alls på humör. Inget var bra. Han ville inte va på marken och han ville inte sitta i knäet. Det blev till att packa ihop och åka hem. Snoret har börjat rinna på honom och även tårarna. Misstänker tyvärr att en ny förkylning är på gång. Eller så är det framtänderna som spökar. Han är jättesvullen i tandköttet upptill och på vänster sida lyser en vit prick igenom. Har varit så till och från i över en månad nu, men det verkar va himla svårt för tänderna att bryta igenom.

Vi har lyssnat en del på julmusik på sistone och H har hittat en favorit. Varje gång han hör den så skiner han upp och nynnar med. Han är så himla gullig så man smälter totalt. Låten heter Fairytale of New York med The Pogues (klicka HÄR för att lyssna).

Idag lärde han sig att lipa. Han är så söt när den där tjocka lilla tungan åker ut och in ur munnen. Sista dagarna har han blivit väldigt duktig på att apa efter det man gör. Nu på kvällen har vi kämpat i en och en halv timme för att få honom att sova. Tillslut gick det. Han har så svårt att komma till ro stackarn.

Idag firar vi fredagsmys lite extra med skumpa. Vi dricker så sällan alkohol numera, så när vi nu känner för det så kan vi lyxa till det lite med det vi gillar bäst, vilket är Moët. Dessutom har mannen sin sista jobbresa imorgon innan pappaledigheten.

Dagarna tickar fort tills min mammaledighet är slut. Förr längtade jag efter jobbet, men inte längre. Eller, ibland gör jag det, men det har varit så skönt att slippa alla måsten det här året. Trots att vi haft fullt upp och det absolut inte varit någon semester så har man ändå kunnat ta dagen lite som den kommer. Kunnat göra lite som man vill just den stunden. Nu måste jag upp varje morgon och vara pigg och alert hela dagen, oavsett om jag sovit eller inte på natten. Kommer sakna H något fruktansvärt på dagarna. Kommer sakna att hänga med honom och kommer sakna alla våra aktiviteter. Men det blir säkert bra med jobbet också när jag kommer in i det. Känns både spännande och skrämmande hur vi ska få ihop vardagen sedan när både mannen och jag jobbar. Han har ju lite speciella arbetstider.

Imorgon kommer min bästa vän hit och ska bo här hela helgen. På måndag åker hon på semester och äventyrsresa till USA och därefter till Nya Zeeland. Sedan flyttar hon hem till Piteå. Har försökt i flera år att få henne att flytta till Stockholm. Nu var det så nära, men så träffade hon kärleken i norr. Tusan också. Är glad för hennes skull och hoppas vi kommer hålla bra kontakt ändå. Kommer sakna henne galet mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s