Flygande mat och besök på förskolan

Idag på förmiddagen bar det av mot förskolan. Vi (eller jag) kom på den smarta idén att vi skulle promenera dit så att H förhoppningsvis kunde sova en blund på vägen. Det blev inte som planerat. Det var isgata hela vägen så det gick inte fort direkt och H somnade inte förrän två minuter innan vi kom dit, så det kan väl inte ens räknas som en power nap.

När vi väl var där så gick det i alla fall bra. H tyckte det var så roligt med alla barnen och de var ganska nyfikna på oss också. Det tog bara någon minut och sedan var det nästan som att han glömt att vi var där. Han röjde runt och snackade med de andra. Kröp upp i famnen på pedagogerna och drog in i nästa rum utan att tveka och tittade knappt efter oss. Det kändes lugnt och skönt där, tystare än vi hade förväntat oss. Just nu är inte barngruppen full. Nio barn var där idag, när gruppen är full och alla är där så är det 15 barn och tre pedagoger. I stort var intrycket bra. Vi tyckte att lokalerna kändes små, kändes lite som väggarna kröp inpå en. Samtidigt kan det ju vara en fördel då det blir mindre yta att överblicka. Vi kom på när vi kom hem igen att vi inte fick veta så mycket om vad de gör på eftermiddagarna på förskolan. De berättade att de brukar vara ute på förmiddagarna men inte vad de gör på senare på dagen. Vi pratade lite om sovtider och om maten. De vill ha läkarintyg på att H ska ha mjölkfri kost. Förhoppningsvis klarar han att äta mjölk då. Sista två veckorna har vi ju smugit in lite mjölkprodukter i kosten och, peppar peppar, så har det gått bra hittills.

Sista dagarna skulle man nästan kunna tro att han kommit in i någon slags trots. Det är mycket vägra och göra tvärtemot. Igår vägrade han gapa vid middagen. Därmed blev det ingen middag intagen. Hemmagjord pytt på korv, potatis och ägg som han brukar älska. Däremot gick det fint att kasta maten, det är väldigt populärt just nu.

På eftermiddagen åkte vi och julhandlade. Väldigt skönt att ha det gjort. Har handlat massvis av mjöl så nu ska det bakas. Nu på kvällen har jag bakat mörkt bröd med bland annat filmjölk i. Så snart blir det en kvällsmacka för att smaka av.

Imorgon ska vi ut till skogs och gå lite med bärstolen och sedan blir det kolbulle. En arbetskamrat till mannen ska med. Ska bli så skönt att komma ut. Hoppas att snön som kommit idag ligger kvar. Älskar snö.

Nu ska jag pyssla lite med årets julkort. Börjar bli dags att få iväg dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s