Adventsfirande och ONT :-(

Har haft en väldigt mysig dag trots fortsatt och förvärrad värk i käken där tanden satt. Tog mod till mig imorse och ringde till tandläkarmottagningen (TACK för era peppande och pushande kommentarer!) och ska få komma in i morgon eftermiddag för en koll. Tydligen så läste hon direkt i journalen att det var en ”svår” tand så det behöver inte vara något fel, men bäst att kolla ändå. Jag hoppas nästan att något är fel så att jag kan få något mot det onda. Känns jobbigt att behöva gå dit själv, utan mannen som är på jobbresa. Det blir jag och H, sköterskan lovade att ta hand om honom när jag låg i stolen. Va snälla folk är som så gärna hjälper till med ens barn. Hoppas att han sköter sig. Tänker att jag ska åka förbi jobbet innan på förmiddagen och kolla så att jag kommer in i datorerna inför jobbstarten om några veckor. Och så tänkte jag luncha där och umgås lite också.

Imorse kom min mamma hit och umgicks med H medans jag bakade. Svärmor hade bjudit in familjen till adventsfika. Det var knytis och jag hade lovat att göra någon form av lussebak. Jag tänkte att jag skulle göra två kransar, en med mandelmassa och äpple och en annan med vit choklad och vanilj. Alltså det blev totalt misslyckat. Smaken blev fantastisk, men utseendet blev total katastrof. Det sämsta jag någonsin gjort. Så himla trist när man ska ta det med sig och bjuda på.

Adventsfikat blev i alla fall jättetrevligt. Vi åt goda pajer och massvis av hembakade sötsaker efteråt. Alla gillade mina platta ”kransar”, tur ingen visste hur de skulle se ut. H charmade alla och blev omhändertagen av de äldre barnen som pysslade om honom. Trots utebliven eftermiddagsvila så var han glad hela tiden. Man blir så himla stolt. Han har alltid ett leende nära och sträcker armarna mot de flesta. Är så himla nyfiken och pekar och vinkar åt allt. Älskade fina fantastiska unge.

Nu på kvällen somnade han redan klockan 19:20, har nog nästan aldrig hänt. Jag har diskat upp allting från bakningen i förmiddags som jag inte hann då. Nu ska jag gå och lägga mig. Lika bra att det inte blir för sent ifall Henning vaknar tidigt nu när han somnade så tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s