Vårdcentralen med Henning och svar på min röntgen

Idag var vi på vårdcentralen med H då han verkar ha fått ett vattenbråck i pungen. Gick endast dit för att få en remiss till Barnkirurgen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och det var inga problem. Han fick visa upp sin lilla pung för två läkare och sedan skrevs remissen. Enligt barnmottagningen som skickade oss till vårdcentralen för remiss så brukar bråcket inte försvinna av sig själv utan kommer att behöva åtgärdas. Enligt vårdcentralen kunde det försvinna av sig själv. Jag litar minst på vårdcentralen, men hoppas att de för en gångs skull har rätt.

Passade på att fråga om svaret på min röntgen jag gjorde förra veckan och den visade inget patologiskt. Varken artros i knäet eller något elakt i underbenet. Gud så skönt att kunna släppa det. Nu är det bara cellförändringarna i livmoderhalsen kvar att fundera över. Måste ta tag i det imorgon, men det verkar tyvärr som jag får ge mig till tåls tills nästa år och hoppas att inget växer till sig tills dess.

H lärde sig i fredags att peka på saker och säga ”edä”. Vi tror att det betyder ”vad är det” eller ”titta”. Han är så himla söt. Men det är inte lätt att hålla isär allt man kan göra med händerna ibland. Klappa händer, vinka och peka blir lite hoprört ibland.

Det känns som att hans förkylning långsamt långsamt börjar blir bättre. Han har känts lite piggare igår och idag, men har fortfarande kvar den där slemmiga och lite skrällande hostan samt snoret. Dessutom är han inne i en jobbig period vad gäller sömnen nu. Det är han väl i och för sig ofta, mer eller mindre, men nu är han sådär himla rädd för att somna igen. Så fort ögonen börjar falla igen så kastar han sig runt med hela kroppen och skriker i protest. Vi har provat vår säng, hans säng, i famnen i soffan, vagnen, gå runt och vagga. Inget fungerar. Oftast somnar han runt klockan 22 eller senare. Han har även sovit oroligt genom hela nätterna och ofta vaknat och börjat krypa runt och smågråta. Men men, han är inne i en utvecklingsfas nu och dessutom har han ju förkylningen och hostar en hel del under natten så att nappen åker ut. Om cirka tre veckor ska utvecklingsfasen vara över så då blir det säkert bättre.

Imorgon är det dags för projektet att ta årets julkort. Hoppas han är pigg och kan hålla sig lite stilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s