Henning har fått förskoleplats och min bedrövliga tand är väck!

Vilken dag! När vi vaknade imorse hade vi fått ett sms från från kommunen att vi fått erbjudande om en förskoleplats (jag vill så gärna skriva dagis men det får man visst inte säga längre). Gick in och tittade och var säkra på att vi inte fått det vi ville eftersom samtalet från kommunen förra veckan lät så hopplöst, men tro det eller ej så hade vi fått precis den förskolan vi valt i första hand. Tyvärr har vi hört att chefen där har slutat men vi får hoppas att det blir bra med en ny chef också. Så den 16 februari börjar inskolningen.

Sedan hade vi även fått en mail om att lokalen (Hembygdsgården) vi eventuellt vill hyra till H:s ettårskalas är ledig när vi vill ha den så det ska vi fundera på. Den kostar en del att hyra så vi ska fundera lite ikväll innan vi bestämmer oss. Vi bor bara i en tvåa på ungefär 50 kvadrat just nu så det kommer nog inte fungera att ha det här hemma med både min familj och mannens ganska stora familj.

Och nu på eftermiddagen har jag äntligen varit och dragit ut min tand som redan var rotfylld men som jag i mars fick problem med i form av infektion och smärta och som behövde göras frisk innan den skulle rotfyllas igen i slutet på sommaren. Tyvärr lyckades jag bita sönder den under semestern när jag åt mjukt (!) bröd så då gick det inte att laga den längre. Beställde tid för utdragning men det var mitt i en av våra hormonbehandlingar och när jag låg där i tandläkarstolen så fick vi avbryta på grund av att jag tog Fragmin. Hade fått höra av distansläkaren att det var ok ändå, men så var det tydligen inte. Idag var det dags på riktigt och som jag nämnt förut så har jag stark tandläkarskräck och var livrädd. Hade tagit lugnande och de var så gulliga och professionella. Det gick faktiskt bra. Bedövningen var det som kändes mest. Nu sitter jag här men en stor tuss i munnen och spottar blod med jämna mellanrum, men vad gör väl det nu när det äntligen är över. När jag skulle betala efteråt fick en liten överraskning. Hade fått prisuppgift innan om att det skulle kosta runt 3000 kr men eftersom jag betalat 1500 kr vid första behandlingstillfället och tanden inte var så jättestor så behövde jag bara betala 200 kr. Fantastiskt.

Hade varit ett perfekt tillfälle att fira med skumpa idag men får spara det till en annan dag när jag kan njuta av det mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s