Vecka 28 (27+4), BM-besök och helg igen

Nu när jag jobbar halvtid måste jag säga att tiden går ganska fort. Och det är jätteskönt att inte vara helt medvetslös av trötthet när arbetsdagen är slut. Dessutom har jag inte haft någon migrän/huvudvärk alls den här veckan.

Igår var jag hos barnmorskan igen. Mannan låg tyvärr sjuk i höger feber och halsont och kunde inte följa med. Från och med nu blir det besök varannan vecka vilket är normalt från vecka 30 som jag är i om två veckor. Nästa gång kommer vi ha en annan barnmorska då vår ordinarie är ledig. Det är skönt och gå dit och få höra att allt är bra. Känns bara lite lustigt att vad man än berättar eller frågar om för krämpa så vet man redan innan vad man får för svar – ”Jo men det är helt normalt, det har med graviditeten att göra.”.  Fick tips om att från och med nu börja med bäckenbottenträning då det tydligen minskar risken för bristningar vid förlossningen. Mina värden hos BM:

Bltr 110/70
Socker 6,5
SF 26 cm
Hb 112
Minis hjärtslag runt 152 slag/min

Skönt att järnvärdet har gått uppåt (från 108 till 112). SF-måttet hade bara ökat med 1 cm, men BM var ganska säker på att hon hade mätt fel föregående gång då det egentligen var ganska tidigt att mäta då. Nu ligger jag exakt mitt på kurvan precis som det ska vara. En jättebebis vill vi ju inte ha, eller i alla fall vill inte jag klämma ut en jättebebis. Hjärtslagen gick uppåt när Mini sparkade och lugnade sig när han var still emellan alla sparkar vilket tydde på en vaken och kry bebis. Också skönt att höra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s