Läkarbesök och ny vecka

Idag var jag inbokad på ett läkarbesök via MVC av olika anledningar. Först fick jag lämna morgonurinprov. Sedan fick jag träffa läkaren för att diskutera vilka mediciner jag kan ta om jag blir förkyld då min astma brukar ge sig till känna då och jag brukar få ta till diverse mediciner för att över huvudtaget kunna andas. Tydligen ska jag ta alla mediciner som jag brukar ta då dessa är mindre farliga för bebis än om jag skulle ha problem med andningen. Skönt att höra.

Och så var det det är med migränen som fortfarande dyker upp minst en dag i veckan, ibland flera i rad. Eftersom jag fortfarande har migränen så kommer den förmodligen inte försvinna då den troligen triggas av östrogen vilket ökar under hela graviditeten. Det kan till och med bli värre. Många blir av med sin migrän under graviditeten, men inte jag såklart. Migränmedicinerna medför inga bevisade skador på fostret, men eftersom man inte forskat tillräckligt länge så går det inte att garantera till hundra procent att det inte är någon fara. Alltså får man inte rekommendera att ta denna medicin. Förebyggande åtgärder är det som gäller. Sova och vila mycket samt undvika stress. Han erbjöd mig hel eller halv sjukskrivning resten av graviditeten för att jag skulle kunna göra just det, men skulle nog inte klara av att vara hemma varje dag då jag ändå mestadels mår bra. Så han skrev istället ett sjukintyg som tar bort karensdagen så att jag kan gå hem så fort jag känner att det är på gång och vila bort det.

Har också haft ont i svanskotan sista två veckorna på jobbet när jag suttit några timmar. Detta är troligen en mild form av foglossning. Tydligen är det vanligare när man gjort IVF och fått massa extra hormoner. Förhoppningsvis stannar det vid lite ont i svanskotan.

Doktorn tyckte också vi skulle göra ett ultraljud eftersom han läst att jag var lite ängslig av mig. Han hade kvar en gammal ultraljudsapparat som nog haft sina bästa dagar, men som fortfarande fungerade, så vi fick se hjärtat slå. En liten bonus vi inte inte räknat med.

Annars mår jag väldigt bra förutom huvudvärken som idag suttit i halva dagen.

Ny vecka idag, vecka 16 (15+0).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s