Magföljetången…..

Tyckte det kändes ganska bra imorse. Magen var nästan platt och det gjorde inte lika ont. Gick till jobbet och kände under dagen att den svällde upp igen. Vid lunch ringde jag till kliniken i Falun och pratade in på deras telefonsvarare och efter någon timme ringde de upp. De sa till min förvåning att det kanske var för att jag blivit gravid som äggstockarna hade ”blossat upp” igen och att jag därför fått vätska i buken. De tyckte att jag skulle ringa till hemortsläkaren och höra om jag kanske skulle komma för en kontroll. Mailade hemortsläkaren (lydig som man är) och blev uppringd efter ett par timmar av barnmorskan. Hon frågade ut mig hur jag mådde, om buken var mycket svullen, om jag kissade ordentligt, om andningen var ansträngd etc. Sedan började även hon prata om att det kunde vara ett tecken på graviditet och att i hennes öron lät det väldigt positivt även om det kanske inte kändes så just nu.

Tankarna snurrade i huvudet så jag blev helt vimmelkantig och helst ville jag bara att alla skulle sluta prata om en eventuell graviditet, för jag vill inte hoppas på det. Eller hoppas vill jag väl, men jag vill inte tro på det förrän det verkligen är sant. Fasen så ont det gör att bli besviken jämt.

Jag blev i alla fall ordinerad att sjukskriva mig för att vara hemma och ta det lugnt, dricka minst två liter vatten om dagen samt salta extra på maten. Så länge inte andningen blir påverkad och jag inte hade ondare än jag har nu så ska det gå bra. Om det blir sämre fick jag rådet att åka in akut. Men det känns i alla fall som att det går åt rätt håll nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s