Hormoner och biverkningar

Har inte skrivit så mycket om biverkningar den här omgången då jag tycker att jag varit relativt förskonad från dessa jämfört med tidigare. Första behandlingsdagen, eller om det var andra, hade jag fruktansvärd huvudvärk en stund. Sedan försvann den och har endast anats vid ett fåtal tillfällen men har snabbt försvunnit igen. Inte särskilt störande. Har däremot märkt att jag fått en del finnar i ansiktet. Inte jättemycket, men lite. Brösten har börjat ömma nu sista dagarna och idag gör de riktigt ont. Detta har jag inte känt vad jag kan minnas vid tidigare behandlingar. Av ägglossningssprutan har jag fått bröstont, men inte av förbehandlingen. Magen har även varit svullen idag och det hugger och ilar mest hela tiden. Känns som det är fullt/trångt där inne nu. Gör nästan ont att bli kissnödig.

Idag, och kanske sista dagarna också, men mest påtagligt idag, har humöret varit varierande om man säger så. Strålande glad och pigg imorse. Sur som ättika på eftermiddagen. Jag hör hur allt jag säger låter som ett ilsket fräsande utan att jag kan förhindra det. Känns som allt jag gör blir fel och misslyckat och mannen förstår direkt (nästan) att det är hormonerna och vill kramas och peppa vilket såklart leder till storgråt med sprutande krokodiltårar. Förstår ju att detta egentligen inte är mitt vanliga jag, men kan ändå inte förhindra det utan bara skratta åt eländet samtidigt som jag hulkar av gråt. Haha, skönt att det snart är över. Imorgon är det bara Orgalutran och sedan Ovitrelle för ägglossningen på kvällen och på måndag är det medicinfri dag. Skönt. Och konstigt. Man har alltid känslan av att man glömt något då och kollar i kalendern säkert hundra gånger för att se att det verkligen stämmer.

Imorgon blir det fika med ett nytt gäng tjejer från en fin grupp vi har på Familjeliv. Är inte sugen alls på att vara social just nu, men det blir säkert trevligt när jag väl är där. Man brukar gå glad och stärkt från dessa träffar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s