Avbrutet försök

Imorse var vi på det tredje och sista ultraljudet för den här gången. Och precis som jag trodde blev det det ett avbrytande. Slemhinnan hade inte bara minskat (från 5 till 4 mm) utan jag hade dessutom en stor follikel på 20 mm vilket betyder ägglossning om några dagar. Östrogenet skulle ge mig en tjockare slemhinna, förhindra ägglossning och follikeltillväxt. Min idiotiska kropp gjorde precis tvärtemot. Snacka om misslyckat.

Både mannen och jag känner att vi är lite less på den här omgången och vill börja om med ett nytt och färskt försök. Tror egentligen inte att man får göra en ny IVF när man har embryon kvar i frysen. I alla fall inte enligt landstingets regelverk. Så jag vet inte hur det gick till, men för en liten stund sedan ringde barnmorskan och sa att Falun hade gått med på att vi skulle få göra en ny IVF nu på en gång. I och för sig måste jag säga att jag inte alls ser fram emot nässprayen, men men…. Imorgon under dagen ringer BM och ger detaljerna i planeringen. Jag satt på tåget nu när hon ringde och kunde inte fråga så mycket.

Och jag kan också berätta att vi har anmält oss till ett informationsmöte om surrogat den 11 maj i Stockholm. Det är en av de äldsta surrogatförmedlingarna i USA som kommer hit för att hålla ett informationsmöte. Vi vet inte alls om det kommer att vara något för oss i framtiden, men det känns ändå skönt att börja se sig om efter andra alternativ ifall att IVF inte fungerar för oss. När vi har gjort våra tre landstingsfinansierade försök, vilka kan bli ganska många återföringar om man räknar in alla FET, så kanske det inte känns värt att satsa pengar på ännu fler IVF:er. Vi har ju även funderingar kring att åka till Aten på immunutredning och behandling. Känns skönt att öppna flera dörrar så att man har något att falla tillbaka på. Annars blir pressen större ju fler IVF:er vi gör om det är enda möjligheten. För mig känns det fantastiskt skönt att även min man har börjat att tänka lite längre framåt och inte bara ser här och nu. Skulle önska att han även var öppen för adoption, men där är det tvärnej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s