VUL

Det är måndag och helgen gick fort. I lördags trotsade jag huvudvärken och åkte till IKEA med min mamma och två av mina systrar. Det blev en lååång dag. Tror att vi var fyra-fem timmar på IKEA. Kom hem med en hel del saker som jag inte ens visste att jag behövde, men som var absolut nödvändiga. Det är så fint här hemma nu, nya krukor och krukväxter i fönstren och förrådet av värmeljus är påfyllt. Mamma sov kvar här och på söndag förmiddag åkte vi och veckohandlade på Willys. Söndagen blev därefter en dag fylld med städning, bakning och julpyntning. Nu är allt klart och det känns så skönt. En vecka för tidigt för jul, men det är ju så himla fint, så då kan man väl passa på och njuta en vecka extra.

Idag var det dags för VUL. Gick till Fridhemsplans Gynmottagning som jag blivit rådd till då min ordinarie gynokolog hade stängt. Det kändes inte bra och det kändes faktiskt inte som hon förstod vad som var viktigt att veta vid ett FET. Hon mätte varenda äggblåsa jag hade, från 5 mm upp till 19 mm. Helt ointressant. Hade räckt med att mäta den största, äggen kommer ju inte att plockas utan bara gå till spillo, så vad spelar det för roll hur många 5 mm:s äggblåsor jag har? Slemhinnan var 5 mm när hon mätte första gången. När hon räknat klart alla folliklar och mätte igen blev den 6 mm. Dessutom var hon otroligt hårdhänt och det kändes som hon försökte köra upp ultraljudsstaven i magsäcken på mig. Och min man fick agera sekreterare och föra journalanteckningar på alla mått hon rabblade upp.

Ringde IVF-kliniken i Falun och frågade om råd. Skulle jag gå även till en av gynmottagningarna på Sophiahemmet och dubbelkolla? Falun tyckte absolut att jag skulle kolla igen om det inte känts bra. Man har ju ändå gjort några gynundersökningar och borde kunna känna när något är fel. Så efter lunch fick jag gå till nästa mottagning. Där fick jag berätta igen om IVF, FET och allt. Hon frågade vad jag ville att hon skulle göra och jag sa att största follikeln, men framför allt slemhinnan var det viktiga. Hon tittade direkt på de två största folliklarna som var 15 och 12 mm och mätte därefter slemhinnan till 5,2 mm. Märkligt att måttet på de största folliklarna skilde sig så mycket från första mottagingen. Men denna kvinna kändes betydligt säkrare på sin sak.

Konsulterade Falun lite snabbt på eftermiddagen och det bestämdes att jag ska börja med Progynon från idag för att få upp slemhinnan lite mer och sedan ska jag vänta till på torsdag med att ta ägglossningssprutan. FET blir på onsdag nästa vecka. Jag glömde faktiskt fråga om jag skulle fortsätta med Puregonet, men jag antar det och har tagit den ikväll. BM skulle ringa imorgon och ge utförligare information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s