En oförglömlig konferensresa

Nu ska ni få höra hur min helg varit. Jag såg ju inte direkt framemot att åka, och så här i efterhand kunde det nog varit klokt att gå på magkänslan.

Det blev en tidig morgon på fredagen. Vi skulle vara på Arlanda mellan 05:30 och 06:00. Hade sådan tur att mannen hade möjlighet att köra mig. Hade också turen att få direktflyg både på dit- och hemresan. Så det började bra. När vi kom fram fick vi en ganska osmaklig lunch, men lite gick väl ner i alla fall. Efter lunchen var det dags för själva konferensen och det var i princip detsamma som det är varje år. Inga större nyheter och inga förändringar händer trots att man vill förbättra massa saker. Konferensen avslutades med en extern föreläsare som pratade i ett par timmar drygt och tyvärr var man vid det här laget ganska trött efter den tidiga morgonen och en bensträckare hade kanske gjort att man inte hade somnat, men en sådan dök aldrig upp. ZZzzzzZZZZ.

På fredagkväll skulle vi iväg till en restaurang som låg längs med stranden. Det var beställt bord åt oss alla inomhus. Men det struntade man i på restaurangen och hade dukat utomhus på verandan. Att äta trerätters middag ute i 10-15° är inte riktigt min grej. Frös middagen igenom och var gristrött. Förätten smakade illa. Huvudrätten som bestod av grillad kyckling var okej. Efterrätten var också okej. Hem efter det och stupade i säng.

På lördagmorgonen var jag och min rumskamrat fortfarande helt slut och bestämde oss därför för att avstå från den gemensamma aktiviteten inne i stan och bara vara hemma och ta det lugnt. Då blev det livat av det också. Fem minuter innan avgång så bestämdes det att aktiviteten skulle bli obligatorisk och vi fick höra att vi förstörde för alla när vi bestämt oss för att stanna hemma. Vilken soppa. Vi stannade hemma ändå och fick skitdåligt samvete fast vi inte tyckte att vi borde ha det. På hotellet blev det lite styrketräning, slappande och sedan lunch i Jurmala en bit från hotellet.

På eftermiddagen fick vi den efterlängtade helkropppsmassagen. Det var grymt skönt och avkopplande. Somnade flera gånger och timmen gick alldeles för fort.

Och så kommer vi till lördagkvällen och nu kommer det värsta. Det var uppklätt som gällde och middagen hölls i restaurangen på hotellet. Till middag fick man välja en kyckling- eller fiskrätt. Tack och lov valde jag kyckling. Men jag återkommer strax till det.

Först tänkte jag berätta om min ”trevliga” bordskamrat. Hon jobbar också inom företaget och har via en annan gemensam arbetskamrat sett några av våra bröllopsbilder på Facebook och hon gratulerade och berättade hur fina vi var. Efter ungefär två minuter kom denna kommentar: ”Jamen, nu när ni är gifta är det ju bara att sätta igång att skaffa barn! Eller hur, bara och sätta igång! Gör ni det eller?” Visserligen hade jag räknat ut att frågan skulle komma för många har ju ett visst behov av att lägga sig i andras privatliv och denna person är uppenbarligen inte den smartaste eller mest empatiska. Jag blev lite smått irriterad och säger att vi håller på med IVF om hon nu känner behov av att veta sådant privat. Och då fortsatte det såklart och blev bara värre. Nästa kommentar var: ”Okej, och vem är det fel på utav er?” Alltså hur kan man? Dum som jag är förklarar jag vårt problem och säger att jag inte vet vems felet är och sedan fortsätter människan och säger att hon nog tror att vi kommer att lyckas om vi bara slappnar av och inte tänker på det för så gjorde hon när hon blev gravid. Jag spyr! Jaa och man kunde ju tro att det inte kunde bli värre nu, men timmen som följer sitter hon och berättar för mig hur hon rökte under sin graviditet för att hon inte ville må psykiskt dåligt, hur hennes förlossning gick till, hur hon tyckte att amning var onödigt och att det bara var skitsnack att det skulle vara bra för bebisen och att forskarna hade fel och bla bla bla….. Jag orkade inte säga mer och fick heller inte en syl i vädret även om jag nu skulle velat. Helt galen ointelligent, okänslig och helt enkelt puckad människa. Har alltid haft svårt för henne och nu vet jag inte ens om jag tål att se henne. Usch säger jag bara. Nu har jag spytt ur mig lite så nu kan jag forsätta.

Nu åter till middagen och fisken. Några få kände sig konstiga redan när de smakade på fisken. Några fick svullna läppar, svullen tunga, domningar i fingrarna och blev konstiga i halsen. När trerättersmiddagen var uppäten och folk började resa på sig så började det hända saker. Den ena efter den andra svimmade, mådde illa, fick blodtryckfall, blev helt rödflammiga, några kräktes. Det blev kaos och ganska snart konstaterade man att det var fisken det berodde på. En febril aktivitet uppstod och de som mådde bra fick ta hand om de som mådde dåligt. Vi fick springa och leta efter arbetskamrater och knacka dörr då många gått direkt upp och lagt sig på rummen och man ville ha uppsikt över alla då man inte visste hur det skulle utveckla sig. Sjukvårdare och ambulanser kom och tillslut låg/satt de flesta insjuknade nere i hotellobbyn. Efter flera timmar började man ta folk till ”det bästa sjukhuset” som tydligen såg ut som något ur en film från andra världskriget. Sammanlagt fick ungefär 42 personer åka in till sjukhuset och cirka en handfull av dessa fick ligga kvar för observation fram till morgonkvisten.

Det hela slutade i alla fall så bra det nu kunde och alla hade piggat på sig hyfsat och kunde flyga hem idag på morgonen som planerat. Efter en helt otrolig natt var det något svårt att somna så idag har varit en ganska trött dag. Känns otroligt skönt att vara hemma och nästa gång ska jag nog gå på magkänslan och stanna hemma om det känns så innan. Men såklart kunde man ju inte förutspå detta, känns helt overkligt fortfarande när man tänker tillbaka på natten som var.

Är väldigt glad att jag jobbar kväll imorgon och kan sova ut. Ser framemot veckan med akupunktur och så vidare. Vi funderar även på att gå och boka vår honeymoon på tisdag eftermiddag.

Och ingen mens har jag fått ännu heller. Har fortfarande något litet brunt stänk om dagen, men ingen riktig blödning. Vad händer? Jag som alltid brukar blöda i tid och otid. Känns som kroppen jäklas med en igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s