Nästa steg

Nästa steg i denna ”bli gravid-karusell” blir inte en ny Puregon-kur som det var planerat. Idag igen var jag hos en läkare jag inte varit hos förut, doktor Nylund, och han tyckte efter att ha läst igenom min journal att vi skulle gå direkt till IVF eftersom man inte konstaterat att mina äggledare överhuvudtaget fungerade. Han sa tvärtemot att HSG:n inte brukar bli misslyckad utan anledning. Man vet inte vad man ska tro. Skulle vara lättare om alla doktorer sa/trodde samma sak.

Jag sa i alla fall att jag helst ville uttömma alla möjligheter som finns innan IVF eftersom det känns som sista chansen. Efter det finns ingenting kvar att gå vidare med. Han föreslog då att vi nu skulle göra en laparoskopi. Alltså ett till ingrepp i narkos där man går in med titthålskamera i buken och sedan spolar igenom ägglederna ordentligt och även har möjlighet att åtgärda eventuella problem.

Låter ju som en bra idé. Jag bad om att få det för länge sedan när HSG:n inte blev lyckad, men den doktorn jag var hos den gången, doktor Rylander, tyckte inte att det var någon bra idé. Återigen, konstigt att de säger så olika.

Nu är det alltså väntan som gäller igen. Är så less på att vänta. Är väl inte känd för att ha tålamod. Jag vill bli gravid NU. Men så blir det uppenbarligen inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s