Tänk om jag kommit på det?

Hade hela förra veckan en mening ekande i huvudet; ”Äter du några mediciner?”. När vi var på Fertilitetsmottagningen och gick igenom allt frågade läkaren om jag åt några mediciner och jag sa att jag åt mina vanliga förebyggande astmamediciner. Sen tänkte jag inte mer på det just då. Mannen har också frågat om det inte kan vara någon av mina mediciner som gör att jag blöder hela tiden, men jag slog ifrån mig eftersom det kändes som att jag började med medicinerna långt innan blödningarna började.

Jag har nu räknat ut att jag tre månader innan blödningarna började, fick en ny medicin insatt som heter Singulair. Den gjorde förmodligen susen för jag har haft väldigt sparsamma besvär sedan dess. Kanske ville jag inte inse att det kunde vara denna som ställde till besvär.

Slog i fredags upp den i Fass och fann då att ökad blödningsbenägenhet förekommer i sällsynta fall. Idag har jag letat ytterligare lite i Fass samt Googlat lite och funnit att man även har en ökad risk att lätt få blåmärken (vilket jag absolut har fått) och att vaginala blödningar i samband med graviditet har påvisats (kanske kan förekomma utan graviditet också då?). Känns som att detta kanske kan vara en orsak till mina blödningar. Hoppas för då finns det ju en lösning. Det står även att Singulair inte bör intagas under graviditet om det inte är absolut nödvändigt, kanske dumt att äta den nu då, ifall vi på något mirakulöst sätt skulle lyckas.

Slutade med Singulair redan i fredags och idag ringde jag min Astmamottagning som också rekommenderade att jag skulle sluta med den. Så nu är det bara hålla tummarna för att blödningarna försvinner och att jag inte blir alltför dålig i astman. Vore ju skönt med ett problem mindre i denna utredning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s